De dag van afscheid is een dag die vaak in een roes voorbij gaat.

Je zit vol emoties en er gaat ontzettend veel langs je heen. Het loslaten van je dierbare is ontzettend moeilijk en de herinnering is vaak niet in woorden uit te drukken. Beelden zeggen vaak alles. Beelden laten de liefde zien, de liefde er is voor de overledene maar ook de liefde tussen de nabestaanden. Er wordt wel eens gezegd dat de liefde nooit zo voelbaar is op de dag van het afscheid. Door het laten maken van een professionele reportage van deze dag, kan je deze liefde terug halen op een moment dat je er aan toe bent.

Een uitvaart reportage is niet het eerste waar aan wordt gedacht bij het regelen van een uitvaart. Maar wel het enige tastbare wat overblijft na deze dag. Herinneringen vervagen maar foto’s houden de herinnering levend. Sinds ik dit werk doe, hoor ik van zoveel mensen dat ze hadden willen weten dat dit een mogelijkheid was, dat ze spijt hebben dat er geen foto's zijn. Veel gaat immers op zo'n dag langs je heen.

Waarom?

Er zijn heel veel redenen om te kiezen voor een uitvaarreportage en die zijn voor iedereen persoonlijk. Sommige mensen geeft het steun en troost en helpt het bij de verwerking. Verder laten de beelden details zien die misschien die dag wel langs je heen zijn gegaan. Je ziet wie er aanwezig waren en wie er voor je klaar staan. Als er kinderen betrokken zijn bij de uitvaart kunnen de beelden helpen bij het beantwoorden van vragen. Het opent een gesprek tussen jou en je dierbaren.

Storend?

Na de reportages krijg ik altijd terug te horen hoe onopvallend mijn aanwezigheid was. Ik ben discreet en op de achtergrond aanwezig, passend en op de juiste momenten op de juiste plek. Een afscheidsreportage draait om het vastleggen van momenten, mooie overzichtsfoto's maar ook details. Het doorbreken van een glimlachbij bij een mooie anekdote, of iemand die een hand op je schouder legt, en alle details waar je met zoveel liefde aandacht aan hebt besteed.

Investering


Een uitvaartreportage is al mogelijk vanaf €85,- per uur

Er zijn diverse mogelijkheden voor uitvaartfotografie, van een instap mogelijkheid voor €85,- per uur tot een pakket inclusief een album. Graag vertel ik jullie in een persoonlijk, telefonisch gesprek wat de mogelijkheden zijn, omdat elke situatie uniek is. Wil je mijn brochure en prijslijst ontvangen, dan kun je deze hieronder vrijblijvend aanvragen.  Deze stuur ik je dan zo snel mogelijk toe. 

Betaling in termijnen

Omdat een uitvaartreportage misschien niet voor iedereen zomaar financieel haalbaar is, bied ik betaling in termijnen aan, zonder extra kosten. 

Album

Ik geloof heel erg dat foto's tastbaar op zijn mooist zijn, daarom lever ik in mijn complete pakketten een luxe, professioneel en op maat gemaakt album. 

Vraag mijn brochure aan!

FAQ

Een fotograaf tijdens een uitvaart, is dat niet storend?

Uiteraard stel ik me passend op tijdens een uitvaart. Zelf gebruik ik nooit de woorden onzichtbaar omdat ik natuurlijk wel aanwezig ben. Maar op een mannier dat je amper door hebt dat ik er ben. Gelukkig hoor ik achteraf altijd dat mijn aanwezig prettig was, en zeker niet storend.

Ik weet niet precies hoeveel uur we nodig hebben?

Voor de meeste uitvaarten is het meest gekozen pakket die van 5 uur. Op deze manier is er voldoende ruimte om bijvoorbeeld het sluiten van de kist, het afscheid en het condoleren vast te leggen. Mocht het een hele drukke uitvaart worden dan adviseer ik eerder 7 uur fotografie. Mocht je op de dag zelf besluiten dat ik langer aanwezig moet zijn is dit geen probleem, dan reken ik achteraf de extra uren door. 

Hoe lang duurt het voordat ik de foto’s krijg?

Binnen een week ontvang je een slideshow met diverse beelden die een indruk geven van de reportage. Daarna ga ik alle beelden selecteren en bewerken. Die ontvang je uiterlijk binnen 6 weken maar de ervaring leer dat dit vele malen sneller is.

Ik zie prachtige beelden op je site, maar ik weet niet of ik wel onze foto’s op internet wil. Moet dit?

Uiteraard is dit geen verplichting. Alle beelden die op website staan, zijn geplaatst met toestemming van de klanten. Ik maak na oplevering van de reportage een kleine selectie van beelden die ik zou willen toevoegen aan mijn portfolio. Dan pas hoef je te besluiten of je hiermee akkoord gaat. Wil je dat niet dan hoeft dat uiteraard niet.

“Vaarwel” zei de vos. “Dit is mijn geheim, het is heel eenvoudig: alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.” …, een quote uit de Kleine Prins van Antoine de Saint Exupéry. Gwendolyn maakt, op verzoek, voor onze klanten fotoreportages van uitvaarten. Bovenstaand citaat zegt daar wat ons… Lees verder “”

- Nicole van Luijk-Duivenvoorde -

“Poseren en op de foto moeten heb ik een hekel aan. Toch wilde ik graag een mooie foto van mijn tweelingzus en mezelf hebben. Met de Moment Design techniek verliep de shoot heel ontspannen en Gwendolyn stelde ons meteen op ons gemak. We hebben een uur lang lol gehad en daar kwamen dan ook nog… Lees verder “”

- Loes de Heus -

Ons contact met Gwendolyn verliep vanaf het eerste moment begripvol, professioneel en buitengewoon prettig. We hadden haar geselecteertd op basis van de foto’s van haar website die voor ons precies uitdrukten waar we naar zochten rondom het overlijden van onze moeder en schoonmoeder: ze vertelden zonder woorden een verhaal over liefde, verdriet en afscheid. Toen… Lees verder “”

- Yvonne Rooms -

“Met het verliezen van het liefste wat ik had, is het zo fijn als je van de laatste kostbare momenten ook een blijvende herinnering hebt. Gwendolyn is een fotografe die perfect aanvoelt welke momenten bijzonder zijn én ze weet ze ook te ‘vangen’. Dit alles op een zeer respectvolle wijze. De slide-show met bijbehorende muziek… Lees verder “”

- Anneke Ausems -

“Ik kan alleen maar zeggen dat door geduld en rust het resultaat zo mooi is geworden… helemaal super gewoon.”

- Kirsten Koster -

Mijn moeder overleed na een ernstige hersenbloeding. Helaas niet op de plek waar zij dat zo graag had gewild: in haar eigen huisje. Het stond dan ook meteen onomstotelijk vast dat we haar, op de dag van de uitvaart, uit haar huis zouden gaan dragen. Ik hoopte maar, dat er die dag – op dat zo enorm… Lees verder “”

- Een dankbare nabestaande -

“Heel fijn, geruststellend en geweldige shoot gehad!”

- Patricia Maduro -

“Namens de familie wil ik je hartelijk bedanken voor de heel persoonlijke en integere wijze waarop je de afscheidsreportage hebt gemaakt van de begrafenis van mijn vader. Het eindresultaat van de reportage en het album waren echt heel mooi. Ook de manier waarop je alles hebt afgehandeld was heel erg verzorgd. Mijn complimenten!”

- Hans Lukasse -

“Mijn ervaring als uitvaartonderneemster is heel goed met Gwendolyn. Ze is professioneel en denkt op een goede manier met de nabestaanden mee. Ook de producten die zij levert zoals het fotoboek of de foto’s digitaal zijn van uitstekende kwaliteit. Ik ben erg blij met haar!”

- Maaike Verstraten -

“Ik ben heel blij dat je er was om foto’s te maken en dat we daar straks een album van thuis hebben.  De foto’s geven een soort van troost en als ik ze bekijk weet ik elke keer weer dat het gegaan is zoals papa dat graag gewild zou hebben… Zo is het naast een… Lees verder “”

- Sharinda van Zweden -

“Wij hebben 2 reportages door Gwendolyn laten maken. De moment design shoot was echt een feestje, even tijd voor elkaar naast de drukte van alle dag. En dan nog een blijvende herinnering ook. De bevallingsshoot was een bijzondere ervaring; we hebben bijna niet gemerkt dat Gwendolyn aanwezig was maar wat fijn om zulke mooie foto’s… Lees verder “”

- Marianne Elsgeest -

“Intuïtief beantwoordde ik de vraag of we een uitvaartreportage wilde met een ja. Op dat moment realiseerden we ons nog niet hoe waardevol deze keus is. Gwendolyn heeft een heel verschrikkelijk akelige dag mooi weten vast te leggen, zodanig dat we herinneringen op beeld hebben, buitenom onze gedachten. Al snel na de uitvaart ontvingen we de eerste… Lees verder “”

- Simone van Pelt -

“We spraken overdag af en wij moesten eigenlijk niets bijzonders te doen dan ‘gewoon’ de dagelijkse rituelen en momenten met elkaar hebben. Als je niet van geposeerde foto’s houdt is dit echt een fantastische manier om je gezin vast te leggen! De kinderen gingen heerlijk hun gang en Gwendolyn probeerde zo onopvallend mogelijk foto’s te… Lees verder “”

- Jessica de Jong -

“Gwendolyn is heel prettig in haar communicatie, denkt goed mee, en is flexibel. Maar bovenal, maakt ze mooie foto’s!”

- Margreet Kodde -

“Ik vond het geweldig wat je voor mij en Jacomien gedaan hebt. De mensen die het boek en de slideshow hebben gezien vonden het fantastisch. En dat waardeer ik zeer, en ga zo door. Het is een mooie reportage. Dank je.”

- Daan Schijf -

“De jonge kindertijd is zo bijzonder! De fantasie, magie…het speelse en het spontane. Ik vind het geweldig mooi en wilde dit heel graag in al zijn facetten laten vastleggen. Een “day in the life” reportage (halve dag) leek me hiervoor heel geschikt. Gwendolyn had maar een half woord nodig en ging gelijk aan de slag. Het was heel… Lees verder “”

- Maud de Winter -

Menu