“Ik kan alleen maar zeggen dat door geduld en rust het resultaat zo mooi is geworden… helemaal super gewoon.”

- Kirsten Koster -

“De jonge kindertijd is zo bijzonder! De fantasie, magie…het speelse en het spontane. Ik vind het geweldig mooi en wilde dit heel graag in al zijn facetten laten vastleggen. Een “day in the life” reportage (halve dag) leek me hiervoor heel geschikt. Gwendolyn had maar een half woord nodig en ging gelijk aan de slag. Het was heel bijzonder hoe ze zichzelf onzichtbaar kon maken waardoor de intimiteit in ons gezin bleef…elk moment wist ze te “pakken op de gevoelige plaat” met een prachtig ontroerend resultaat. Hartelijk dank Gwendolyn!”

- Maud de Winter -

“Mijn ervaring als uitvaartonderneemster is heel goed met Gwendolyn. Ze is professioneel en denkt op een goede manier met de nabestaanden mee. Ook de producten die zij levert zoals het fotoboek of de foto’s digitaal zijn van uitstekende kwaliteit. Ik ben erg blij met haar!”

- Maaike Verstraten -
- Adagio Uitvaartzorg -

“Wij hebben 2 reportages door Gwendolyn laten maken. De moment design shoot was echt een feestje, even tijd voor elkaar naast de drukte van alle dag. En dan nog een blijvende herinnering ook. De bevallingsshoot was een bijzondere ervaring; we hebben bijna niet gemerkt dat Gwendolyn aanwezig was maar wat fijn om zulke mooie foto’s te hebben van zo’n gebeurtenis met een bij behorend verhaal. We zijn je erg dankbaar.”

- Marianne Elsgeest -

“Heel fijn, geruststellend en geweldige shoot gehad!”

- Patricia Maduro -

“Vaarwel” zei de vos. “Dit is mijn geheim, het is heel eenvoudig: alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.” …, een quote uit de Kleine Prins van Antoine de Saint Exupéry.

Gwendolyn maakt, op verzoek, voor onze klanten fotoreportages van uitvaarten. Bovenstaand citaat zegt daar wat ons betreft alles over. Ze weet datgene op de foto vast te leggen dat op zo’n dag zelf vaak aan mensen voorbij gaat. Ze werkt met haar gevoel en weet dat te vertalen naar prachtige, ontroerende reportages. Een mooie herinnering voor nabestaanden. Wij hopen nog heel veel met Gwendolyn samen te werken.

- Nicole van Luijk-Duivenvoorde -
- Uitvaartcentrum Overtoom Groen -

“Intuïtief beantwoordde ik de vraag of we een uitvaartreportage wilde met een ja. Op dat moment realiseerden we ons nog niet hoe waardevol deze keus is. Gwendolyn heeft een heel verschrikkelijk akelige dag mooi weten vast te leggen, zodanig dat we herinneringen op beeld hebben, buitenom onze gedachten. Al snel na de uitvaart ontvingen we de eerste beelden, ontroerend, maar zo mooi!  Het album is van goede kwaliteit en een tastbare herinnering aan een moeilijk afscheid. Gwendolyn, nogmaals hartelijk dank voor je hulp en aanwezigheid!”

- Simone van Pelt -

“We spraken overdag af en wij moesten eigenlijk niets bijzonders te doen dan ‘gewoon’ de dagelijkse rituelen en momenten met elkaar hebben. Als je niet van geposeerde foto’s houdt is dit echt een fantastische manier om je gezin vast te leggen! De kinderen gingen heerlijk hun gang en Gwendolyn probeerde zo onopvallend mogelijk foto’s te maken. Het eindresultaat is echt fantastisch. Een lach en een traan, momenten van frustratie en momenten van liefde zijn allemaal heel bijzonder vastgelegd. Dit soort foto’s zijn heel waardevol omdat ze zo écht en puur zijn. Gewoon zoals je bent! Gewoon een kijkje in het gezin, maar buitengewoon waardevol om te hebben!”

- Jessica de Jong -

“Poseren en op de foto moeten heb ik een hekel aan. Toch wilde ik graag een mooie foto van mijn tweelingzus en mezelf hebben. Met de Moment Design techniek verliep de shoot heel ontspannen en Gwendolyn stelde ons meteen op ons gemak. We hebben een uur lang lol gehad en daar kwamen dan ook nog een paar hele gave foto’s uit!”

- Loes de Heus -

Ons contact met Gwendolyn verliep vanaf het eerste moment begripvol, professioneel en buitengewoon prettig. We hadden haar geselecteertd op basis van de foto’s van haar website die voor ons precies uitdrukten waar we naar zochten rondom het overlijden van onze moeder en schoonmoeder: ze vertelden zonder woorden een verhaal over liefde, verdriet en afscheid.

Toen we haar voor het eerst ontmoetten tijdens de uitvaart voelde Gwendolyn als vetrouwd: ze was er om de foto’s te maken en ze was er niet. Want nergens hebben wij haar als verstorend ervaren.

Toen we de foto’s ontvingen waren we blij en ontroerd: door Gwendolyn is op een professionele manier voor altijd in beelden vastgelegd hoe wij op 4 maart 2020 afscheid hebben genomen van onze bijzonder geliefde moeder en schoonmoeder en oma.

We bevelen haar dan ook oprecht aan.

- Yvonne Rooms -

Mijn moeder overleed na een ernstige hersenbloeding. Helaas niet op de plek waar zij dat zo graag had gewild: in haar eigen huisje. Het stond dan ook meteen onomstotelijk vast dat we haar, op de dag van de uitvaart, uit haar huis zouden gaan dragen. Ik hoopte maar, dat er die dag – op dat zo enorm belangrijke moment thuis –  wel iemand zou zijn, die ‘even’ met zijn of haar mobieltje een paar foto’s zou willen maken. De buurvrouw of de uitvaartbegeleider wellicht? Totdat we ergens onderweg, bij het regelen van de uitvaart, een fotoboekje van Gwendolyn zagen, met prachtige aansprekende foto’s van een uitvaart. En zo is het gekomen….

Zo is het gekomen dat Gwendolyn mijn moeders laatste reis en ons afscheid van haar heeft vastgelegd. Nog eenmaal terug in haar huis, de laatste keer naar zee naar ‘haar’ bankje op de boulevard, een laatste groet… En wat zijn we dankbaar voor haar foto’s. Ik moest er voorheen niet aan denken: een vreemde die klik-klak foto’s gaat lopen maken van een afscheidsbijeenkomst die zo intiem, saamhorig en verdrietig, maar bovenal persoonlijk is. Gwendolyn had van tevoren gezegd dat zij beslist niet onzichtbaar zou zijn. Maar wat heeft zij dat voortreffelijk gedaan, dat deelgenoot zijn van een afscheid. Hoe natuurlijk en onmerkbaar was zij (als niet-naaste) erbij. Groots!

Later heb ik aan familie en vrienden gevraagd, hoe zij dat hadden ervaren, een afscheidsfotografe. Niemand had er ook maar enig vervelend gevoel bij, integendeel. Zij was amper opgemerkt, er werd geen enkele irritatie of belemmering gevoeld. Ze was weliswaar nu en dan in beeld maar toch ook weer niet, ze voelde niet als een vreemde indringer. Dat je dat zo kunt, zoals Gwendolyn op een heel fijne en betrokken manier, onhoorbaar op stille gympen, dan doe je meer dan een uitvaart vastleggen.

Dan geef je mensen (ons) een prachtige herinnering in handen, een boek met enorm aansprekende en treffende foto’s. Afscheid dat je aan kunt raken, vasthouden, delen en wegleggen, daarmee een houvast en veel troost bieden.

Gwendolyn, jij sprak je dankbaarheid uit dat je erbij mocht zijn, dat je het afscheid met ons mocht delen. Wij zijn je dankbaar voor je foto’s en de zorgvuldige manier waarop je ze gemaakt en afgeleverd hebt. Grote klasse en kwaliteit! Dank!

- Een dankbare nabestaande -

“Met het verliezen van het liefste wat ik had, is het zo fijn als je van de laatste kostbare momenten ook een blijvende herinnering hebt. Gwendolyn is een fotografe die perfect aanvoelt welke momenten bijzonder zijn én ze weet ze ook te ‘vangen’. Dit alles op een zeer respectvolle wijze. De slide-show met bijbehorende muziek komt echt binnen en het fotoalbum is kostbaar kleinood.”

- Anneke Ausems -

“Ik ben heel blij dat je er was om foto’s te maken en dat we daar straks een album van thuis hebben.  De foto’s geven een soort van troost en als ik ze bekijk weet ik elke keer weer dat het gegaan is zoals papa dat graag gewild zou hebben… Zo is het naast een droevige dag, toch ook nog een beetje een mooie dag geweest. En dat laten de foto’s zien.”

- Sharinda van Zweden -

“Ik vond het geweldig wat je voor mij en Jacomien gedaan hebt. De mensen die het boek en de slideshow hebben gezien vonden het fantastisch. En dat waardeer ik zeer, en ga zo door. Het is een mooie reportage. Dank je.”

- Daan Schijf -

“Gwendolyn is heel prettig in haar communicatie, denkt goed mee, en is flexibel. Maar bovenal, maakt ze mooie foto’s!”

- Margreet Kodde -

“Namens de familie wil ik je hartelijk bedanken voor de heel persoonlijke en integere wijze waarop je de afscheidsreportage hebt gemaakt van de begrafenis van mijn vader. Het eindresultaat van de reportage en het album waren echt heel mooi. Ook de manier waarop je alles hebt afgehandeld was heel erg verzorgd. Mijn complimenten!”

- Hans Lukasse -

Neem contact met mij op

Menu