Introductie Afscheidsfotografie en het opbouwen van een goed lopend bedrijf

Herken jij jezelf in het volgende?

  • Je wilt gaan starten als afscheidsfotograaf en je hebt geen idee hoe te beginnen

  • Je bent nieuwsgierig naar afscheidsfotografie, maar je weet niet goed of het bij je past én of je het wel aankunt?

  • Jij bent al afscheidsfotograaf, maar je bent nieuwsgierig hoe ik mijn bedrijf heb opgebouwd en hoe ik mijn werk doe?

Dan is deze introductie cursus iets voor jou!

In deze cursus leer je wat mijn werk zo bijzonder en mooi maakt, maar ook wat de moeilijke kanten zijn en hoe je hier mee om kunt gaan.

Je leert hoe je een succesvol bedrijf opzet als afscheidsfotograaf en ik neem je mee in mijn marketing strategie, hoe ik klanten krijg en ik leer je meer over hoe je omgaat met mensen in de laatste levensfase.

Daarnaast leer ik je ook hoe de uitvaartbranche in elkaar steekt.

En niet onbelangrijk en misschien wel mijn grootste succesfactor: ik leer je alles over mindset, prijsbepaling en achter je eigen prijzen te gaan staan.

De vorm
  • Deze cursus geef ik volledig via Instagram en Instagram stories. Je wordt na betaling toegelaten tot een besloten Instagram account waar de cursus zal starten.

  • De cursus bestaat uit 7 modules én een BONUS module. Elke module bevat gemiddeld 60 stories, dus in totaal krijg je ruim 500 stories. Eén module kijken kost je ongeveer 15 minuten.

  • Alle stories worden 1 maand bewaard in de hoogtepunten zodat je de cursus in je eigen tempo en je eigen moment kan doen.

  • De cursus word afgesloten met een live Q&A. Van te voren kun je je vragen insturen en die zal ik dan live behandelen.

  • De cursus start dinsdag 29 oktober en elke dag komt er een module online. We eindigen dus vrijdag 8 november met de live Q&A. Na de cursus heb je dus nog een maand de tijd om de modules door te nemen.. 

De investering

Een echte kickstart cursus voor afscheidsfotografie en al deze kennis kost slechts €97,- exclusief BTW

EARLYBIRDS ACTIE

Besluit jij nu al om mee te gaan doen! Dan krijg je maar liefst €20,- korting! Geef je op vóór 1 oktober en profiteer van deze korting.

De modules

Module 0: WELKOM

In deze module stel ik mijzelf en mijn bedrijf aan je voor, vertel ik over mijn ervaring en vertel ik wat we allemaal gaan doen de komende dagen

Module 1: DE LAATSTE LEVENSFASE

Vandaag neem ik je mee met enkele reportages die ik heb gemaakt, vertel ik tegen welke blokkades jij of je klanten aan kunnen lopen en hoe je deze kan tackelen.

Module 2: HERINNERINGSFOTOGRAFIE

Deze module gaat in op de verschillende manieren hoe je een herinneringsreportage zou kunnen aanpakken. Zelf maak ik gebruik van “Moment Design” en hier vertel ik je nog veel meer over. Verder maak ik ook Day in the Life-reportages in deze fase, dus daar vertel ik je alles over .

Module 3: UITVAARTBRANCHE

De uitvaartbranche is een bijzondere branche, een branche waar ik mij enorm in thuis voel, maar waar er ook absoluut van je gevraagd word je op een bepaalde manier op te stellen. Er geldt een bepaalde etiquette en ik neem je vandaag daarin mee.

Module 4: UITVAARTFOTOGRAFIE

Veel vragen die ik krijg gaan over op welke momenten je precies fotografeert? Hoe ben je passend aanwezig, welke apparatuur gebruik je en andere technische vragen. Die komen tijdens deze module aan bod.

Module 5: EINDPRODUCT

Hoe lever ik uiteindelijk mijn beelden af aan mijn klanten? Welke mogelijkheden zijn er allemaal. Vandaag vertel ik je daar alles over.

Module 6: HOE KRIJG IK KLANTEN?

Tijdens deze module vertel ik hoe ik mijn portfolio heb opgebouwd, hoe ik aan mijn eerste klanten ben gekomen en hoe ik nu zorg voor een stabiele stroom aan klanten

Module 7: MINDSET

Inmiddels weet ik als geen ander hoe belangrijk mindset is en prijsbepaling is hier een onderdeel van. Maar nog belangrijker: hoe kun je achter je prijzen gaan staan en zorg je voor een gezond bedrijf? Ook besteed ik veel aandacht aan de emotionele kant van dit werk, hoe zorg je hierin goed voor jezelf?

BONUS MODULE: BOEKENTIPS

Lezen is zo’n belangrijk onderdeel van mijn werk en deel daarom als bonus enkele boekentips met je op het gebied van rouw, mindset en de uitvaartbranche.

Ja, ik doe mee!

FAQ

Ben ik na deze cursus klaar om als afscheidsfotograaf aan de slag te gaan?

Deze cursus is een echte kickstart cursus, ik geef je een echte introductie wat er bij dit vak komt kijken. De basis om te starten is daarmee gelegd. Mocht je meer begeleiding willen of nog dieper in de materie willen duiken biedt ik enkele trajecten aan die je hierna nog kunt volgen, denk aan een 1-op-1 workshop, een masterclass of een mentortraject. 

Via welk instagram account kan ik de stories bekijken?

Als je je hebt aangemeld voor de cursus via bovenstaande button zal ik je een fatuur sturen. Zorg ervoor dat deze betaald is als de cursus is gestart, dan zal ik je het accountnaam toesturen en kun je een volgverzoek indien. Als we 1 oktober starten zorg ik ervoor dat je volgverzoek is goedgekeurd en kan je aan de slag!

Ik heb in die dagen niet heel veel tijd, zal ik dan wel mee doen?

Absoluut! Alle stories kan je een maand lang terug kijken en je kan dus echt je eigen tempot volgen.

“Mijn ervaring als uitvaartonderneemster is heel goed met Gwendolyn. Ze is professioneel en denkt op een goede manier met de nabestaanden mee. Ook de producten die zij levert zoals het fotoboek of de foto’s digitaal zijn van uitstekende kwaliteit. Ik ben erg blij met haar!”

- Maaike Verstraten -

“Ik vond het geweldig wat je voor mij en Jacomien gedaan hebt. De mensen die het boek en de slideshow hebben gezien vonden het fantastisch. En dat waardeer ik zeer, en ga zo door. Het is een mooie reportage. Dank je.”

- Daan Schijf -

“Wij hebben 2 reportages door Gwendolyn laten maken. De moment design shoot was echt een feestje, even tijd voor elkaar naast de drukte van alle dag. En dan nog een blijvende herinnering ook. De bevallingsshoot was een bijzondere ervaring; we hebben bijna niet gemerkt dat Gwendolyn aanwezig was maar wat fijn om zulke mooie foto’s… Lees verder “”

- Marianne Elsgeest -

“Intuïtief beantwoordde ik de vraag of we een uitvaartreportage wilde met een ja. Op dat moment realiseerden we ons nog niet hoe waardevol deze keus is. Gwendolyn heeft een heel verschrikkelijk akelige dag mooi weten vast te leggen, zodanig dat we herinneringen op beeld hebben, buitenom onze gedachten. Al snel na de uitvaart ontvingen we de eerste… Lees verder “”

- Simone van Pelt -

“Gwendolyn is heel prettig in haar communicatie, denkt goed mee, en is flexibel. Maar bovenal, maakt ze mooie foto’s!”

- Margreet Kodde -

“Ik kan alleen maar zeggen dat door geduld en rust het resultaat zo mooi is geworden… helemaal super gewoon.”

- Kirsten Koster -

Mijn moeder overleed na een ernstige hersenbloeding. Helaas niet op de plek waar zij dat zo graag had gewild: in haar eigen huisje. Het stond dan ook meteen onomstotelijk vast dat we haar, op de dag van de uitvaart, uit haar huis zouden gaan dragen. Ik hoopte maar, dat er die dag – op dat zo enorm… Lees verder “”

- Een dankbare nabestaande -

“Ik ben heel blij dat je er was om foto’s te maken en dat we daar straks een album van thuis hebben.  De foto’s geven een soort van troost en als ik ze bekijk weet ik elke keer weer dat het gegaan is zoals papa dat graag gewild zou hebben… Zo is het naast een… Lees verder “”

- Sharinda van Zweden -

“Vaarwel” zei de vos. “Dit is mijn geheim, het is heel eenvoudig: alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.” …, een quote uit de Kleine Prins van Antoine de Saint Exupéry. Gwendolyn maakt, op verzoek, voor onze klanten fotoreportages van uitvaarten. Bovenstaand citaat zegt daar wat ons… Lees verder “”

- Nicole van Luijk-Duivenvoorde -

“Heel fijn, geruststellend en geweldige shoot gehad!”

- Patricia Maduro -

“De jonge kindertijd is zo bijzonder! De fantasie, magie…het speelse en het spontane. Ik vind het geweldig mooi en wilde dit heel graag in al zijn facetten laten vastleggen. Een “day in the life” reportage (halve dag) leek me hiervoor heel geschikt. Gwendolyn had maar een half woord nodig en ging gelijk aan de slag. Het was heel… Lees verder “”

- Maud de Winter -

“We spraken overdag af en wij moesten eigenlijk niets bijzonders te doen dan ‘gewoon’ de dagelijkse rituelen en momenten met elkaar hebben. Als je niet van geposeerde foto’s houdt is dit echt een fantastische manier om je gezin vast te leggen! De kinderen gingen heerlijk hun gang en Gwendolyn probeerde zo onopvallend mogelijk foto’s te… Lees verder “”

- Jessica de Jong -

“Met het verliezen van het liefste wat ik had, is het zo fijn als je van de laatste kostbare momenten ook een blijvende herinnering hebt. Gwendolyn is een fotografe die perfect aanvoelt welke momenten bijzonder zijn én ze weet ze ook te ‘vangen’. Dit alles op een zeer respectvolle wijze. De slide-show met bijbehorende muziek… Lees verder “”

- Anneke Ausems -

“Poseren en op de foto moeten heb ik een hekel aan. Toch wilde ik graag een mooie foto van mijn tweelingzus en mezelf hebben. Met de Moment Design techniek verliep de shoot heel ontspannen en Gwendolyn stelde ons meteen op ons gemak. We hebben een uur lang lol gehad en daar kwamen dan ook nog… Lees verder “”

- Loes de Heus -

“Namens de familie wil ik je hartelijk bedanken voor de heel persoonlijke en integere wijze waarop je de afscheidsreportage hebt gemaakt van de begrafenis van mijn vader. Het eindresultaat van de reportage en het album waren echt heel mooi. Ook de manier waarop je alles hebt afgehandeld was heel erg verzorgd. Mijn complimenten!”

- Hans Lukasse -

Menu