Introductie Afscheidsfotografie (VOOR DE ALLERLAATSTE KEER!)

Herken jij jezelf in het volgende?

  • Je wilt gaan starten als afscheidsfotograaf en je hebt geen idee hoe te beginnen

  • Je bent nieuwsgierig naar afscheidsfotografie, maar je weet niet goed of het bij je past én of je het wel aankunt?

Dan is deze introductie cursus iets voor jou!

In deze cursus leer je wat mijn werk zo bijzonder en mooi maakt, maar ook wat de moeilijke kanten zijn en hoe je hier mee om kunt gaan.

Daarnaast leer ik je ook hoe de uitvaartbranche in elkaar steekt en hoe het is om mensen in de laatste levensfase te fotograferen.

En niet onbelangrijk en misschien wel mijn grootste succesfactor:  Ik neem je mee met hoe ik mijn bedrijf ben gestart en hoe ik mij profileer als afscheidsfotograaf. En als BONUS vertel ik je iets over mindset en onmisbare boeken voor dit vak!

De vorm
  • Deze cursus geef ik volledig via Instagram en Instagram stories. Je wordt na betaling toegelaten tot een besloten Instagram account waar de cursus zal starten.

  • De cursus bestaat uit 5 modules én een BONUS module. Elke module bevat gemiddeld 60 stories, dus in totaal krijg je ruim 350 stories. Eén module kijken kost je ongeveer 10-15 minuten.

  • Alle stories worden 1 maand bewaard in de hoogtepunten zodat je de cursus in je eigen tempo en je eigen moment kan doen.

  • De cursus word afgesloten met een live Q&A. Van te voren kun je je vragen insturen en die zal ik dan live behandelen.

  • De cursus start maandag 1 februari en elke dag staat er een module online dus t/m zaterdag 6 februari. De live Q&A geen ik woensdagavond 10 februari. Na de cursus heb je dus nog een maand de tijd om de modules door te nemen.

EXTRA

Bij deze ronde krijg je ook een e-book om alles nog eens rustig terug te kijken,

De investering

Een echte kickstart cursus voor afscheidsfotografie en al deze kennis kost slechts €57,- exclusief BTW

De modules

Module 1: WELKOM & MIJN BEDRIJF

In deze module stel ik mijzelf en mijn bedrijf aan je voor, vertel ik over mijn ervaring en vertel ik wat we allemaal gaan doen de komende dagen

Module 2: DE LAATSTE LEVENSFASE & HERINNERINGSFOTOGRAFIE

Vandaag neem ik je mee met enkele reportages die ik heb gemaakt, vertel ik tegen welke blokkades jij of je klanten aan kunnen lopen en hoe je deze kan tackelen. Ik neem je mee in hoe ik deze reportages aanpak, documentaire stijl maar ook portretfotografie.

Module 3: UITVAARTBRANCHE & UITVAARTFOTOGRAFIE

De uitvaartbranche is een bijzondere branche, een branche waar ik mij enorm in thuis voel, maar waar er ook absoluut van je gevraagd word je op een bepaalde manier op te stellen. Er geldt een bepaalde etiquette en ik neem je vandaag daarin mee. 

Module 4: LOGISTIEK EN TECHNISCH

Veel vragen die ik krijg gaan over op welke momenten je precies fotografeert? Hoe ben je passend aanwezig, welke apparatuur gebruik je en andere technische vragen. Die komen tijdens deze module aan bod.

Module 5: OPZETTEN BEDRIJF & PROFILEREN ALS AFSCHEIDSFOTOGRAAF

Ik vertel hier meer over hoe ik mijzelf profileer, welke keuzes ik heb gemaakt en wat ik denk dat mijn succesformule is.

BONUS MODULE: BOEKENTIPS & MINDSET

Lezen is zo’n belangrijk onderdeel van mijn werk en deel daarom als bonus enkele boekentips met je op het gebied van rouw, mindset en de uitvaartbranche.

Ja, ik doe mee!

Irene

Een fijne cursus met een bredere bron van informatie dan alleen het fotograferen zelf. Duidelijke informatie, fijne tips en helder wat je (ongeveer) kan verwachten tijdens dergelijke reportages. .

Elly

Na deze cursus ben ik een stuk wijzer in de wereld van de uitvaartfotografie en ga ik zelfverzekerder aan de slag!

Monique

De insta cursus is een goede manier om kennis te maken met het vak afscheidsfotografie! Wat er allemaal bij komt kijken en met welke partijen je betrokken bent. Gwendolyn verteld heel gepassioneerd over het reilen en zeilen binnen deze branche. Een aanrader om mee te beginnen! Heeft het je interesse gewekt dan zal ik zeker de volgende stap naar de 1 op 1 cursus zetten. De 1 op 1 geeft nog meer diepgang en kennis.

Gerry

Gwendolyn legt duidelijk in verschillende stappen uit wat afscheidsfotografie is. Ze geeft een kijkje in haar eigen bedrijf en bedrijfsvoering. Dit is heel verhelderend. Er is alle ruimte om jouw vragen te stellen. Daar wordt uitgebreid op ingegaan. Gwendolyn vertelt met een enorme passie over deze tak van fotografie. Na deze cursus weet je echt wat afscheidsfotografie is en of het bij je past.

Rachel

Wat een fijne cursus, lekker laagdrempelig en op je eigen moment te volgen. Een echte instap cursus voor iedereen die afscheidsfotografie overweegt of het al even doet en meer wilt weten over de ins en outs van dit mooie vak. Gwendolyn neemt je mee hoe zij haar werk heeft gecreëerd en te werk gaat in deze bijzondere branche. Ze geeft je voldoende tips en tricks aan de hand van haar ervaringen en beantwoord al je vragen die je hebt. Echt top!!

Lucienne

Dankjewel voor de inspirerende instagramcursus, heel handig om op eigen tempo en tijdstip te volgen, dank voor je openheid en tips, ik ga ermee aan de slag!

FAQ

Ben ik na deze cursus klaar om als afscheidsfotograaf aan de slag te gaan?

Deze cursus is een echte kickstart cursus, ik geef je een echte introductie wat er bij dit vak komt kijken. De basis om te starten is daarmee gelegd. Mocht je meer begeleiding willen of nog dieper in de materie willen duiken biedt ik enkele trajecten aan die je hierna nog kunt volgen, denk aan een 1-op-1 workshop, een masterclass of een mentortraject. 

Via welk instagram account kan ik de stories bekijken?

Als je je hebt aangemeld voor de cursus via bovenstaande button zal ik je een factuur sturen. Zorg ervoor dat deze betaald is als de cursus is gestart, dan zal ik je het accountnaam toesturen en kun je een volgverzoek indien. Als we 13 januari starten zorg ik ervoor dat je volgverzoek is goedgekeurd en kan je aan de slag!

Ik heb in die dagen niet heel veel tijd, zal ik dan wel mee doen?

Absoluut! Alle stories kan je een maand lang terug kijken en je kan dus echt je eigen tempo volgen.

Ons contact met Gwendolyn verliep vanaf het eerste moment begripvol, professioneel en buitengewoon prettig. We hadden haar geselecteertd op basis van de foto’s van haar website die voor ons precies uitdrukten waar we naar zochten rondom het overlijden van onze moeder en schoonmoeder: ze vertelden zonder woorden een verhaal over liefde, verdriet en afscheid. Toen… Lees verder “”

- Yvonne Rooms -

“Vaarwel” zei de vos. “Dit is mijn geheim, het is heel eenvoudig: alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.” …, een quote uit de Kleine Prins van Antoine de Saint Exupéry. Gwendolyn maakt, op verzoek, voor onze klanten fotoreportages van uitvaarten. Bovenstaand citaat zegt daar wat ons… Lees verder “”

- Nicole van Luijk-Duivenvoorde -

“Met het verliezen van het liefste wat ik had, is het zo fijn als je van de laatste kostbare momenten ook een blijvende herinnering hebt. Gwendolyn is een fotografe die perfect aanvoelt welke momenten bijzonder zijn én ze weet ze ook te ‘vangen’. Dit alles op een zeer respectvolle wijze. De slide-show met bijbehorende muziek… Lees verder “”

- Anneke Ausems -

“Wij hebben 2 reportages door Gwendolyn laten maken. De moment design shoot was echt een feestje, even tijd voor elkaar naast de drukte van alle dag. En dan nog een blijvende herinnering ook. De bevallingsshoot was een bijzondere ervaring; we hebben bijna niet gemerkt dat Gwendolyn aanwezig was maar wat fijn om zulke mooie foto’s… Lees verder “”

- Marianne Elsgeest -

“Namens de familie wil ik je hartelijk bedanken voor de heel persoonlijke en integere wijze waarop je de afscheidsreportage hebt gemaakt van de begrafenis van mijn vader. Het eindresultaat van de reportage en het album waren echt heel mooi. Ook de manier waarop je alles hebt afgehandeld was heel erg verzorgd. Mijn complimenten!”

- Hans Lukasse -

“We spraken overdag af en wij moesten eigenlijk niets bijzonders te doen dan ‘gewoon’ de dagelijkse rituelen en momenten met elkaar hebben. Als je niet van geposeerde foto’s houdt is dit echt een fantastische manier om je gezin vast te leggen! De kinderen gingen heerlijk hun gang en Gwendolyn probeerde zo onopvallend mogelijk foto’s te… Lees verder “”

- Jessica de Jong -

“Mijn ervaring als uitvaartonderneemster is heel goed met Gwendolyn. Ze is professioneel en denkt op een goede manier met de nabestaanden mee. Ook de producten die zij levert zoals het fotoboek of de foto’s digitaal zijn van uitstekende kwaliteit. Ik ben erg blij met haar!”

- Maaike Verstraten -

“Poseren en op de foto moeten heb ik een hekel aan. Toch wilde ik graag een mooie foto van mijn tweelingzus en mezelf hebben. Met de Moment Design techniek verliep de shoot heel ontspannen en Gwendolyn stelde ons meteen op ons gemak. We hebben een uur lang lol gehad en daar kwamen dan ook nog… Lees verder “”

- Loes de Heus -

“Heel fijn, geruststellend en geweldige shoot gehad!”

- Patricia Maduro -

Mijn moeder overleed na een ernstige hersenbloeding. Helaas niet op de plek waar zij dat zo graag had gewild: in haar eigen huisje. Het stond dan ook meteen onomstotelijk vast dat we haar, op de dag van de uitvaart, uit haar huis zouden gaan dragen. Ik hoopte maar, dat er die dag – op dat zo enorm… Lees verder “”

- Een dankbare nabestaande -

“Intuïtief beantwoordde ik de vraag of we een uitvaartreportage wilde met een ja. Op dat moment realiseerden we ons nog niet hoe waardevol deze keus is. Gwendolyn heeft een heel verschrikkelijk akelige dag mooi weten vast te leggen, zodanig dat we herinneringen op beeld hebben, buitenom onze gedachten. Al snel na de uitvaart ontvingen we de eerste… Lees verder “”

- Simone van Pelt -

“De jonge kindertijd is zo bijzonder! De fantasie, magie…het speelse en het spontane. Ik vind het geweldig mooi en wilde dit heel graag in al zijn facetten laten vastleggen. Een “day in the life” reportage (halve dag) leek me hiervoor heel geschikt. Gwendolyn had maar een half woord nodig en ging gelijk aan de slag. Het was heel… Lees verder “”

- Maud de Winter -

“Ik vond het geweldig wat je voor mij en Jacomien gedaan hebt. De mensen die het boek en de slideshow hebben gezien vonden het fantastisch. En dat waardeer ik zeer, en ga zo door. Het is een mooie reportage. Dank je.”

- Daan Schijf -

“Ik kan alleen maar zeggen dat door geduld en rust het resultaat zo mooi is geworden… helemaal super gewoon.”

- Kirsten Koster -

“Ik ben heel blij dat je er was om foto’s te maken en dat we daar straks een album van thuis hebben.  De foto’s geven een soort van troost en als ik ze bekijk weet ik elke keer weer dat het gegaan is zoals papa dat graag gewild zou hebben… Zo is het naast een… Lees verder “”

- Sharinda van Zweden -

“Gwendolyn is heel prettig in haar communicatie, denkt goed mee, en is flexibel. Maar bovenal, maakt ze mooie foto’s!”

- Margreet Kodde -

Menu