Overweeg je om als afscheidsfotografie te gaan aanbieden, maar heb je geen idee hoe hier mee te gaan starten?

Het maken van een herinneringspotret of een uitvaartreportage is om vele redenen anders dan andere fotografie. Het kan overweldigend zijn als je je hier voor het eerst mee wilt bezig gaan houden. Regelmatig krijg ik de vraag of ik een fotograaf hierbij wil helpen om ze wegwijze te maken in deze tak van fotografie. Dit doet ik uiteraard met liefde! Ik ben gek op mijn vak en vertel hier graag en met passie over.

Alle aandacht voor jou

Ik heb besloten om deze kennis te willen delen via een 1 op 1 workshop. Op deze manier kunnen we het programma precies afstemmen op je leerdoelen en heb ik alle tijd en aandacht voor jou. Op deze manier haal je het meeste uit je investering.

Inhoud

Wat we gaan behandelen bepaal je helemaal zelf! Ik stuur je op voorhand een hele lijst met onderwerpen toe waar je aan kan denken om te behandelen. Je kiest daar een aantal uit en op die manier weet ik wat je leerdoelen zijn voor onze tijd samen. Deze onderwerpen kunnen zeer uiteenlopend zijn, denk aan workflow, contact met uitvaartleiders, prijsstelling, albums en nog veel meer. Ik doe één belofte, ik heb geen geheimen voor je en je mag mij alles vragen!

Investering

De investering voor een halve dag (3 uur) is €597,- en voor een hele dag (6 uur) €997,- (exclusief BTW)

Uiteraard kijken we samen wat je leerdoelen zijn en hoeveel tijd we daarvoor nodig hebben. En je krijgt ook nog gratis 1 uur skype! Die kan je zelf inplannen enkele weken of maanden na onze dag samen.

Locatie

In principe spreken we af op mijn kantoor in Vlissingen. Hier liggen ook al mijn demo-albums en heb ik diverse slideshows voor handen. Ik zorg voor koffie, thee en wat lekkers en bij een hele dag zorg ik uiteraard voor een heerlijke lunch.

Neem contact met mij op

FAQ


Geef je ook groepsworkshops?

Ja! In de vorm van een Masterclass, een super waardevol en boordevol programma waarmee je enorme stappen gaat zetten. Mocht je zelf een groep fotografen bij elkaar kunnen krijgen kan ik ook op maat een workshopdag geven.

Hoeveel kennis moet ik al hebben?

Ik ga er vanuit dat je kunt fotograferen maar meer kennis is niet nodig, maar mag natuurlijk wel. Kortom iedereen met fotografie skills is welkom. Als je je bedrijf nog moet opstarten dan kunnen we ook relevante onderwerpen over het opstarten van je eigen bedrijf bespreken.

Is een andere locatie ook mogelijk?

Absoluut! Geef vooral aan wat je wilt en dan gaan we kijken hoe we dat gaan regelen.

Mag ik ook een keer mee als second shooter tijdens een uitvaart?

Deze vraag krijg ik enorm vaak en zoals je kunt begrijpen ligt dit erg gevoelig. Op het moment dat een familie een tweede fotograaf wenst dan neem ik een gespecialiseerd afscheidsfotograaf mee omdat de familie hier ook voor betaald. In andere gevallen is het afscheid te intiem of te klein om een tweede fotograaf mee te nemen. Dit is ook enorm leerzaam.

 

“Heel fijn, geruststellend en geweldige shoot gehad!”

- Patricia Maduro -

“Ik kan alleen maar zeggen dat door geduld en rust het resultaat zo mooi is geworden… helemaal super gewoon.”

- Kirsten Koster -

Mijn moeder overleed na een ernstige hersenbloeding. Helaas niet op de plek waar zij dat zo graag had gewild: in haar eigen huisje. Het stond dan ook meteen onomstotelijk vast dat we haar, op de dag van de uitvaart, uit haar huis zouden gaan dragen. Ik hoopte maar, dat er die dag – op dat zo enorm… Lees verder “”

- Een dankbare nabestaande -

“Vaarwel” zei de vos. “Dit is mijn geheim, het is heel eenvoudig: alleen met het hart kun je goed zien. Het wezenlijke is voor de ogen onzichtbaar.” …, een quote uit de Kleine Prins van Antoine de Saint Exupéry. Gwendolyn maakt, op verzoek, voor onze klanten fotoreportages van uitvaarten. Bovenstaand citaat zegt daar wat ons… Lees verder “”

- Nicole van Luijk-Duivenvoorde -

“Poseren en op de foto moeten heb ik een hekel aan. Toch wilde ik graag een mooie foto van mijn tweelingzus en mezelf hebben. Met de Moment Design techniek verliep de shoot heel ontspannen en Gwendolyn stelde ons meteen op ons gemak. We hebben een uur lang lol gehad en daar kwamen dan ook nog… Lees verder “”

- Loes de Heus -

Ons contact met Gwendolyn verliep vanaf het eerste moment begripvol, professioneel en buitengewoon prettig. We hadden haar geselecteertd op basis van de foto’s van haar website die voor ons precies uitdrukten waar we naar zochten rondom het overlijden van onze moeder en schoonmoeder: ze vertelden zonder woorden een verhaal over liefde, verdriet en afscheid. Toen… Lees verder “”

- Yvonne Rooms -

“Mijn ervaring als uitvaartonderneemster is heel goed met Gwendolyn. Ze is professioneel en denkt op een goede manier met de nabestaanden mee. Ook de producten die zij levert zoals het fotoboek of de foto’s digitaal zijn van uitstekende kwaliteit. Ik ben erg blij met haar!”

- Maaike Verstraten -

“Met het verliezen van het liefste wat ik had, is het zo fijn als je van de laatste kostbare momenten ook een blijvende herinnering hebt. Gwendolyn is een fotografe die perfect aanvoelt welke momenten bijzonder zijn én ze weet ze ook te ‘vangen’. Dit alles op een zeer respectvolle wijze. De slide-show met bijbehorende muziek… Lees verder “”

- Anneke Ausems -

“Ik ben heel blij dat je er was om foto’s te maken en dat we daar straks een album van thuis hebben.  De foto’s geven een soort van troost en als ik ze bekijk weet ik elke keer weer dat het gegaan is zoals papa dat graag gewild zou hebben… Zo is het naast een… Lees verder “”

- Sharinda van Zweden -

“Intuïtief beantwoordde ik de vraag of we een uitvaartreportage wilde met een ja. Op dat moment realiseerden we ons nog niet hoe waardevol deze keus is. Gwendolyn heeft een heel verschrikkelijk akelige dag mooi weten vast te leggen, zodanig dat we herinneringen op beeld hebben, buitenom onze gedachten. Al snel na de uitvaart ontvingen we de eerste… Lees verder “”

- Simone van Pelt -

“Gwendolyn is heel prettig in haar communicatie, denkt goed mee, en is flexibel. Maar bovenal, maakt ze mooie foto’s!”

- Margreet Kodde -

“We spraken overdag af en wij moesten eigenlijk niets bijzonders te doen dan ‘gewoon’ de dagelijkse rituelen en momenten met elkaar hebben. Als je niet van geposeerde foto’s houdt is dit echt een fantastische manier om je gezin vast te leggen! De kinderen gingen heerlijk hun gang en Gwendolyn probeerde zo onopvallend mogelijk foto’s te… Lees verder “”

- Jessica de Jong -

“Wij hebben 2 reportages door Gwendolyn laten maken. De moment design shoot was echt een feestje, even tijd voor elkaar naast de drukte van alle dag. En dan nog een blijvende herinnering ook. De bevallingsshoot was een bijzondere ervaring; we hebben bijna niet gemerkt dat Gwendolyn aanwezig was maar wat fijn om zulke mooie foto’s… Lees verder “”

- Marianne Elsgeest -

“Namens de familie wil ik je hartelijk bedanken voor de heel persoonlijke en integere wijze waarop je de afscheidsreportage hebt gemaakt van de begrafenis van mijn vader. Het eindresultaat van de reportage en het album waren echt heel mooi. Ook de manier waarop je alles hebt afgehandeld was heel erg verzorgd. Mijn complimenten!”

- Hans Lukasse -

“De jonge kindertijd is zo bijzonder! De fantasie, magie…het speelse en het spontane. Ik vind het geweldig mooi en wilde dit heel graag in al zijn facetten laten vastleggen. Een “day in the life” reportage (halve dag) leek me hiervoor heel geschikt. Gwendolyn had maar een half woord nodig en ging gelijk aan de slag. Het was heel… Lees verder “”

- Maud de Winter -

“Ik vond het geweldig wat je voor mij en Jacomien gedaan hebt. De mensen die het boek en de slideshow hebben gezien vonden het fantastisch. En dat waardeer ik zeer, en ga zo door. Het is een mooie reportage. Dank je.”

- Daan Schijf -

1-op-1 workshop

Menu